Teraz więcej osób może mieć rary, więc myślę że sytuacja może się zmienić, zatem to nie jest dobry moment żeby podsumować ten temat. Z osobami co zakończyły grę już nie ma kontaktu, a z tymi co był to nie chcieli się wypowiedzieć. Cóż może honor, ale wpływa to negatywnie na wynik głosowania.
Trzeba pamiętać że topkę serwera w większości zajmuje jedna drużyna.
I faktycznie niektórzy gracze są w mocnym konflikcie, zaś tu nie ma co się czepiać ciągłego zabijania. Są też gracze co spokojnie expią nie wchodząc z nikim w konflikt. Ale takich graczy powyżej 200 lvl można zliczyć na palcach jednej ręki.
Długo myślałem jak zakończyć bądź rozwinąć temat, ale przyglądając się konfliktom i tym jak gracze są ścigani na serwerze, oraz jakie fikołki niektórzy robią, to wnioski są zmienne.
Ale na pewno:
- Można by trochę odpuścić wpadanie na expy w 5, a czasami nawet 8 po jednego chara powyżej 200 lvl, bez znaczenia czy gra w jakieś ekipie, czy nie.
- Mniej wyzwisk, więcej dystansu. Każdemu wtedy będzie się grało lepiej. Zapomnieć sprawy sprzed 10 lat, każdy dorósł. Lub powinien... 🙂
- O to żeby "wszystkie" strony konfliktu nie łamały regulaminu to nie ma co wierzyć, ale warto poprosić. Swoją drogą można zejść trochę z hipokryzji gdy enemy złapie bana. Bo to aż wstyd gdy osoba łamiąca regulamin (np. cave) wyzywała inną osobę od boterów bo dostał bana za cave. Ku czemu to służyć ma? Klasa Panowie i Panie.
xD
- Wojna Gildii. Załóżmy 30 dni. Gildie ustanawiają z kim mają konflikt. No i tu pojawia się dodatek. Skoro jedna ekipa ma najwyższe poziomy i blokuje innym zdobywanie poziomów, niech fragi będą liczone tylko w określonych godzinach. Np. 9-13,16-20, 23-2. Oczywiście skulle nabijane normalnie. Nagrody po 30 dniach sowite dla top 10 z drużyny. ( Co by noob charami nie zdobywać darmowych itemów). W razie rozwoju dodanie sojuszniczych gildii.
Czemu taki wymysł z tymi gildiami?
- Gracze nie chcący brać udziału w konflikcie, mogą grać spokojniej.( Pamiętajmy, że nie każdy ma warunki do PVP ).
- Ekipa których jest mniej i ma mniejsze poziomy, ma szansę poexpić troszkę, ekipa co ma większe levele też może expić.
- Większy nacisk na walki w danych godzinach. Może nawet rezygnacja z godzin 9-13, aby gracze mogli się skupić na danych godzinach.
- Może by to zachęciło mniejsze ekipy graczy poniżej 150 również do pvp, ale tu nagrody w jakiś sposób musiałyby się skalować, bo to inny wymiar walk niż graczy 200+, 250+
I na tym chciałbym zakończyć ten temat na razie. Jest problem, to moja sugestia, liczyłem na to że gracze odchodzący wypowiedzą się we "własnej" sprawie.