Serwer jest zdominowany przez jedną ekipę, a inni gracze odchodzą z tego tytułu że nie mogą nawet expić, mimo że nie opowiadają się za żadną ze stron. Bardzo szkoda że gracze odchodzą, Bo koniec końców jak zostanie jedna ekipa, to im się w końcu znudzi i zostanie pusty serw.
Czy to jest ich wina? No nie. Mają prawo grać i wykorzystywać swoje zgranie, którego innym ekipom brakuje. Nie mają z kim się bić to biją innych graczy. W końcu jest to serwer PVP i jest to równoważny element tej gry.
Ja sam osobiście nie padłem "ofiarą", opowiadam się tylko za głosem innych graczy, bo widzę problem.
Co może powodować problem?
1- Brak konkurencyjnych ekip;
2- Ograniczone respy (sugestia Savl);
3- Mało sensownych expowisk porównywalnych do ukochanych hermanów
Wydaje mi się że nerfienie expowisk nie prowadzi do tego, aby ludzie wbijali znacząco wolniej level. W obecnym wypadku głownie wbija level jedna ekipa.
Co można by zrobić?
Pomysły o wyłączaniu PVP, zniszczyłoby całkowicie mechanikę serwera, ograniczenia levelowe również.
Można by się pokusić o event walk gildii z naprawdę sensownymi nagrodami, a fragami zliczanymi przez system. Zachęci to troszkę graczy do walk między gildiami, a inni gracze, co może nawet nie mają możliwości walczyć z powodu chociażby słabego internetu lub bycia nowym na serwerze, odetchną z ulgą.
Jednak i takie rozwiązanie nie będzie wystarczające, aby problem rozwiązać.
Drugi exp hermanów w innej lokalizacji? Pomogłoby, jak najbardziej.
"Sklonowanie" kilku popularnych expowisk na mirage? Chociażby dla graczy lvl 100-250, pomoże. ( Avalanche i resztę zostawić, niech drogą do tych expowisk nie będzie łatwa, ale i nie niemożliwa dla tych lvli).
Bo co z tego że teraz są nerfione expowiska, jak ludzie nawet nie mogą na nich expić.
Sam bym się nie obraził jakby delikatnie zmniejszyć ilość expa z mobów, byle żeby było gdzie expić.
Jeżeli również dostrzegacie problem, napiszcie tutaj, rzućcie pomysły, a nie mięsem.
Aha, uważam że powinni wstrzymać się gracze co są sami sobie winni przez swoje zachowanie i traktowanie innych ludzi. Ja rozumiem bycie przeciwną stroną, ale trzeba się umieć zachować. I nie, nie jestem w tej ekipie, nigdy nie byłem.
Poruszę jeszcze jeden temat na czasie.
I pojawiają się też plotki że Arcana wykorzystuje swój status grając w tej ekipie. Plotka brzmi groźnie, a nawet bardzo, bo nowi gracze myślą że GMy tu oszukują. Tylko że póki co to tylko plotka. Nikt nie przedstawił żadnego dowodu. Także sianie oskarżeń niepopartych dowodami również przyczynia się do odejść graczy i stanowi równoważny problem jak to że gracze nie mogą expić bo są bici.
Ankieta anonimowa.