Cześć,
W tym temacie będą dodawane informacje/rzeczy, które wg. mnie powinny być poprawione bądź delikatnie zmienione na serwerze.
Exp z potworów:
Dragon King - 4600 -> 6800
Don Juan De Marco - 5600 -> 10200
Hydra - 1260 -> 1400
Expowiska do poprawy:
Demony - Politechlandia (TP obok depo) - Na tym respie jest tylko 1 demon, który respi się dość szybko niż inne na expowisku. Myślę, że dodanie tego samego czasu respawnu dla reszty demonów na tym expowisku byłoby idealnym rozwiązaniem.
Ancient Spidery - Politechlandia (Jaskinia na Hydrach) - Expowisko jest dość wielkie, ale respawn jest dość powolony. Grając druidem gdzie powoli sobie wszystko bije z SD to resp nie wyrabia chodząc bić potem Hydry, DK i Hero na Old Rooku.
Serpent Spawny - Serpentia - Respawn Serpentów jest okropnie wolny. Bijąc respa 70 Knightem (dochodząc tylko do Psychmonatisów) respawn w ogóle nie wyrabia. Poszedłem tam 140 ED (bijąc po 1 tylko z SD, zahaczając o te kilka hermanów + Orshabaala na końcu) to musiałem przy okazji lecieć na Soraye i Wieszakowo żeby cokolwiek na tej Serpentii się zrespiło.
Belfegors Land - Zastanawiam się czy te miejsce potrzebowałoby poprawy, ale jeżeli istnieje taka możliwość to delikatnie bym powiększył respawn o 2-3 pokoje z Belfegorami lub dodać coś na powierzchni.
Belfegory - Lost Town - Nie wiem jak tutaj się siedzi MSem (z tego co słyszałem to Belfegory + Wieża), ale siedząc ED (120-130 lvl) na samych Belfegorach + Hermany na quescie to respawn nie wyrabia w ogóle.
Warlock - The Island - Powiększyć respawn o kilka pokoi oraz przyśpieszyć spawn Warlocków.
Według mnie expowiska wyżej powinny być poprawione ze względu na to, że na wyższym levelu kurczy się miejsce do expienia. Opłacalnych respów jest kilka, na których nie trzeba latać po innych wyspach żeby cokolwiek się zrespiło na pierwszym expowisku. Nie chcę sklonowania popularnych expowisk, ale polepszenia innych, na których też powinna być możliwość w miarę szybkiego wyexpienia się.
Również jestem za tym żeby na tak wielkiej wyspie jaką jest Mirage Dunes dodać parę DOBRYCH expowisk żeby też high levele miały jakiś wybór bo Desert Warlocki to nie jest jakieś super miejsce na exp.
Od powstania Akademickiego zostały wprowadzone 3 (?) wielkie update (Dwarven Kingdom, Mirage Dunes, Ice Island), na których i tak nikt nie siedzi bo się nie opłaca a wydaje mi się, że to właśnie tam takie już 200+ powinny szukać miejsc do expienia porównywalnego do Hella lub Ape Island a nawet lepszego gdyż dostanie się na Mirage Dunes aktualnie nie jest takie proste 🙂
NPC:
Kaliph:
Dodanie możliwość sprzedaży Bless Ring = 25cc
Zmiana ceny Ring of the Sky = 25 plat -> 3cc
Miłego expienia 🙂